Particulieren met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand. Deze aanvraag verzorgt de advocaat. Of u hiervoor in aanmerking komt, is afhankelijk van het jaarinkomen van uw gezien. Indien u hiervoor in aanmerking komt, wordt bepaald door de Raad voor Rechtsbijstand.

Komt u hiervoor in aanmerking, dan betaalt de Staat een gedeelte van uw advocaatkosten. U draagt, afhankelijk van uw inkomen, zelf een eigen bijdrage, die u aan de advocaat verschuldigd bent. Indien u op basis van een toevoeging procedeert betaalt u ook lagere griffierechten en zijn de deurwaarderskosten in veel gevallen ook geminimaliseerd. Mocht u vragen hierover hebben, kunt u ons uiteraard altijd benaderen.

Wanneer uw inkomen te hoog is om aanmerking te komen voor gefinancierde rechtsbijstand, kunt u ook contact met ons opnemen voor onze tarieven.

Wij zullen uiteraard altijd nagaan of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand.

Voor verdere informatie kunt u ook terecht op de website van de Raad voor Rechtsbijstand www.rvr.org.

Komt u niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan is Advocatenkantoor Hendriks altijd bereid een passend uurtarief aan te bieden.